Vi beskytter Danmark

– mod påvirkninger fra stormagter og andre udefrakommende trusler

Vi har mange forskellige opgaver i FE, og fælles for dem alle er den viden, som vores efterretningsarbejde skaber. Den bruger vi til at afdække, vurdere, rådgive om og imødegå både aktuelle trusler og trusler under udvikling mod Danmark. Vores viden gør, og skal gøre, en forskel for Danmark og danske interesser.

Mulighederne for at indhente data er helt centrale for FE. Som efterretningstjeneste har vi særlige muligheder for at få adgang til informationer, der ikke er alment tilgængelige, og som andre gerne vil holde hemmelige. Vi benytter alle former for indhentningsdiscipliner, herunder bl.a. SIGINT og CNE.

SIGINT (Signal Intelligence) er elektronisk indhentning af forskellige typer signaler som dataoverførelser mellem computernetværk, telekommunikation m.m. Indhentningen sker f.eks. fra permanente indhentningsfaciliteter, der indhenter mod satellitter.

CNE (Computer Network Exploitation) er netværksindhentning. Det kræver typisk, at man skaffer sig adgang til lukkede netfora, it-systemer og computere, hvilket kræver en stor indsigt i it og har et dybt kendskab til internettets struktur, computere, programmer og applikationer.

På vores hjemmeside www.fe-ddis.dk kan du læse mere om vores indhentningsdiscipliner og nedenfor kan du se et udsnit af nogle af de it-titler, der findes ved os.

Er du også en af de bedste inden for it?

Sitet her er til dig med særlige kompetencer indenfor it. Vi håber, du synes, opgaverne er interessante og i fremtiden har lyst til at være med til beskytte Danmark mod trusler fra udlandet.

Der findes naturligvis ingen klassificerede oplysninger eller hemmeligheder på sitet, kun opgaver til dig, der er nysgerrig og altid er på udkig efter en ekstra challenge.

Ønsker du at blive en del af en særlig arbejdsplads med avancerede teknologier, så se her om en af vores ledige stillinger, er noget for dig.